Ambtsdragersvergaderingen over thema ‘Van harte gereformeerd’

Datum: 05-09-2017
Tijd: 19.45 uur, ontvangst vanaf 19.15 uur
Lokatie: Divers

In het jaar waarin we herdenken dat de monnik, priester en vooral theoloog Maarten Luther vijf eeuwen geleden met zijn academische stellingen (tégen de handel in aflaat en vóór gehoorzaamheid aan het Woord) de Reformatie inluidde, willen we tijdens de ambtsdragersvergaderingen meer doen dan terugblikken. Immers, de praktijk van kerk en gemeente mogen we toetsen aan het belijden van de Reformatie. Waar de reformatoren het Woord centraal plaatsten, stellen we onszelf de vraag hoe we vandaag opnieuw geraakt worden door het Woord, zodat het werkelijk doordringt in ons leven en ons blijft storen.
Op Luther had het Woord een bevrijdende uitwerking. Toen de Geest hem liet zien dat de gerechtigheid van God in het Evangelie geopenbaard wordt, dat de rechtvaardige uit het geloof mag leven, werd hij niet meer op zichzelf teruggeworpen, maar op Christus. Bevrijdend is dat! Het jaarthema van de Gereformeerde Bond luidt om die reden ‘Van harte gereformeerd. Bevrijdend Evangelie’.

Tijdens de ambtsdragersvergaderingen denken we erover na wat deze boodschap betekent in een cultuur die gekenmerkt wordt door een grote prestatiedrang, waarin je alles uit je leven moet halen, waarin je per se de boot niet missen moet, waarin jezelf de regie over je leven voert. Wat betekent in die context je laten redden, door Jezus Christus? We zien ernaar uit om ons samen te bezinnen op hoe de boodschap van het Evangelie van Christus, in de tijd van de Reformatie afgestoft en tot glanzen gebracht, in ons ambtelijke werk kan klinken.

Indeling

Hieronder volgt de regionale indeling en de plaats van samenkomst aan. Op elke bijeenkomst wordt de inleiding verzorgd door een lid van het hoofdbestuur, terwijl de leiding bij een predikant uit de regio berust. De bijeenkomsten hebben plaats op twee dinsdagen in september, namelijk 5 en 12 september. We hopen op deze doordeweekse avonden velen te mogen begroeten, om samen ons te bezinnen op hoe we leven als het gereformeerde belijden ons hárt heeft.
Behalve ambtsdragers zijn ook leden van besturen van evangelisaties en afdelingen van de Gereformeerde Bond hartelijk welkom. Mogen we de scriba’s vragen deze uitnodiging onder alle ambtsdragers te verspreiden? We hopen u op een van de bijeenkomsten te mogen begroeten.
Alle vergaderingen beginnen om 19.45 uur (ontvangst vanaf 19.15 uur).

Regio I: Provincies Groningen, Friesland en Drenthe
Inleiding: ds. J.A.W. Verhoeven, Leerdam
Plaats: Noordhorn, Verenigingsgebouw ‘De Wegwijzer’, Oosterweg

Regio II: Provincie Overijssel (behalve Salland en Twente), Flevopolder