Dr. J. Hoek spreekt voor GB-afdeling Noordoost Veluwe

Datum: 10-04-2018
Tijd: Inloop 19.10 uur aanvang 19.30 uur sluiting 21.45 uur
Lokatie: Hervormde Kerk te Wapenveld

Het bestuur van de afdeling Noordoost Veluwe van de Gereformeerde Bond nodigt u van harte uit voor de voorjaarsvergadering die DV dinsdag 10 april, om 19.30 uur in een van de zalen van de Hervormde kerk, Kerkstraat 2a in Wapenveld gehouden worden zal. Als spreker is prof. dr. J. Hoek te Veenendaal uitgenodigd. Hij hoopt een inleiding te verzorgen over het thema ‘Vreemde wereldburgers’.
Christenen hebben in deze wereld een dubbelrol. Ze zijn vreemdelingen onderweg naar een hemels vaderland én wereldburgers met een verantwoordelijkheid op aarde. De aarde is ondanks de gebrokenheid immers Gods schepping, waarvoor mensen mogen zorgen en waarin zij mogen leven. Het is duidelijk dat christenen een voorlopige verblijfsvergunning hebben. Dat ze wel in de wereld zijn, maar niet van de wereld. Dat betekent dat zij zich niet moeten terugtrekken. Ze mogen juist midden in de maatschappij staan om te getuigen van Gods liefde en met bewogenheid omzien naar hun medeburgers.

De indeling van de avond is als volgt:
• Inloop vanaf 19.10 uur met koffie/thee
• Opening om 19.30 uur door ds. J.K.M. Gerling, voorzitter
• Lezing door prof. dr. J. Hoek, ‘Vreemde wereldburgers’
• Pauze
• Gelegenheid tot het stellen van vragen en de beantwoording ervan door prof. Hoek
• Sluiting om ± 21.45 uur door prof. Hoek.

U bent hartelijk welkom en neem gerust uw vrienden en/of bekenden mee. De toegang is vrij, wel wordt er bij de uitgang een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten. We bidden om een gezegende bijeenkomst.

« Terug naar overzicht