‘Onderdompeling in de doop’ - Studieweek voor theologiestudenten

Datum: 19-08-2019
Tijd:
Lokatie: Mennorode te Elspeet

Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond belegt DV van maandag 19 tot donderdag 22 augustus 2019 een studieweek voor universitaire studenten theologie op Conferentiecentrum Mennorode in Elspeet. Ook zij die nog niet studeren maar zich al wel hebben ingeschreven voor de studie, zijn nadrukkelijk uitgenodigd.
Het thema van de studieweek is – met een knipoog – ‘onderdompeling in de doop’. De (kinder)doop zal centraal staan en vanuit verschillende theologische sub-disciplines belicht worden. In de gemeenten leven er vragen over de doop en de waarde van de kinderdoop. Het hoofdbestuur biedt deze studieweek aan de studenten aan om vanuit gereformeerd perspectief op deze vragen te kunnen reflecteren. Gereformeerde theologen zoals prof. dr. H. van den Belt, prof. dr. W.H.Th. Moehn en prof. dr. W. Verboom zullen lezingen verzorgen.
Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere de verhouding tussen doop en besnijdenis, het functioneren van de doop in de Vroege Kerk, en het geven van doopcatechese. Er zal bovendien een debat zijn tussen prof. Van den Belt en drs. T. van der Leer (rector van het Baptistenseminarie) over volwassendoop en kinderdoop. Naast de inhoudelijk theologische lezingen is er voldoende ruimte voor ontmoeting en gesprek.
Een viertal dagen doorbrengen op het mooi gelegen conferentiecentrum, met een goed inhoudelijk programma en meer- of minder (hervormd-)gereformeerde studiegenoten, wie wil dat niet? Het programma wordt zo spoedig mogelijk nader bekendgemaakt, zowel in De Waarheidsvriend als op de website van de Gereformeerde Bond.
Aanmelden voor deze conferentie kan door te mailen naar info@gereformeerdebond.nl. Voor het programma van de donderdag, zowel ochtend als middag, zijn ook de eventuele partners uitgenodigd. Graag bij aanmelding aangeven hoeveel dagen en nachten je verwacht aanwezig te zijn. De Gereformeerde Bond vraagt voor de volledige week inclusief maaltijden en verblijf een kleine tegemoetkoming in de kosten van € 50. Voor aankomende theologiestudenten is de week gratis.

« Terug naar overzicht