Medellín, een stad in Colombia, telt zo’n 2,5 miljoen inwoners, van wie er 12.000 op straat leven. Velen van hen kom je tegen rondom de kerk in het centrum. Op zoek naar voedsel, onder invloed van drugs of alcohol, liggend op de stoep voor de kerk…
De kerk deelt de straat – la Calle del Pecado (de straat van de zonde) – met drie bordelen. In deze kerk organiseerde de GZB in 2019 een retraite voor GZB-zendingswerkers in Latijns-Amerika.
Geraakt
Wat ik toen in deze wijk zag, raakte mij enorm. Ik moest denken aan de Heere Jezus, hoe Hij tijdens Zijn tijd op aarde júíst oog had voor deze mensen. ‘Die gezond zijn, hebben de medicijnmeester niet van node, maar die ziek zijn’, was Zijn reactie, toen men vond dat Hij zich te veel bezighield met mensen aan de rand van de samenleving. Gedurende deze retraite ontstond een diep verlangen juist voor deze mensen iets te kunnen betekenen.
Een licht zijn
Afgelopen najaar ben ik naar Colombia afgereisd om samen met regiocoördinator John Lindhout en de lokale presbyteriaanse kerk te onderzoeken op wat voor manier ik mij hier zou kunnen inzetten. Dat viel bijzonder samen met het verlangen van predikant Sixto, zijn vrouw en vele gemeenteleden. Hoewel aanvankelijk werd overwogen om de kerk te verkopen en naar een betere wijk te verhuizen, wordt nu heel sterk een roeping ervaren om meer dan ooit op deze plaats een licht te zijn voor de mensen om hen heen.
Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 14 april 2022. Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!