Waar bent u naar op zoek?

Eerlijk en hoopvol schrijven

23-04-2019

Leven vanuit geloof levert restricties op en literatuur roept om openheid. Literatuur en geloof vormen dus een spanningsveld en de vraag is hoe ik daarmee omga, schrijft Els Florijn.

Hoe laat ik mijzelf, mijn afkomst en overtuiging zien in mijn boeken? Hoe ligt voor mij de relatie tussen geloof en schrijven?

Welke dingen doe ik niet of juist wel? Om hierop een antwoord te vinden, ga ik op reis door mijn boeken. Ook zou ik heel graag nog een aantal andere dingen willen delen naar aanleiding van het credo ‘Het nagelaten geloof’.

Ze zijn persoonlijk van aard, en ik meen dat dat ook niet anders kan bij geloof. Het is namelijk niet te verklaren, niet te beredeneren en niet te ontleden. Niemand van ons is zonder geloof, van welke aard dan ook, maar voor de duidelijkheid wil ik me vooral richten op christelijk geloof, wat daar de definitie dan ook van moge zijn. 

Geloof

Wat is geloof? Blijkbaar is het iets wat je kunt nalaten, in maar liefst drie betekenissen: dat wat verdwenen is, of dat wat blijft na jou, of dat wat je niet hebt gedaan. 

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 25 april 2019, of download hier de gratis pdf. 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.