Volharding, op welke manier is dat van belang in kerk en maatschappij? Graag wil ik de lezer meenemen in de praktijk van het openbaar bestuur, waarbij ik het ambt vervul van wethouder van de gemeente Zaltbommel.
Het begrip ‘volharding’ is zeker ook in deze functie van toepassing.
In de Bijbel komen we in diverse situaties het begrip ‘volharding’ tegen. Denk bijvoorbeeld aan de tocht van de Israëlieten in de woestijn of de aanwezigheid van Obadja aan het hof van Achab. Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat Gods voorzienigheid altijd het leven van een christen mag omvatten. Dit is overigens wel een teer punt, omdat wij niet altijd precies kunnen bevatten wat de wil van God met ons leven is en vaak pas achteraf de gebeurtenissen kunnen duiden. Een intensief gebedsleven is daarom van het allergrootste belang. We mogen dan rust vinden vanuit het geloofsvertrouwen in God, een rust die zo de basis vormt voor het dagelijkse functioneren in de maatschappij.
Door God geschapen
Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat ‘volharding’ gezien moet worden als een vrucht van het geloof. Het is essentieel om dit scherp te houden, omdat dit ons dichtbij het grote liefdegebod houdt. God liefhebben en de naaste als onszelf is de opdracht die ook een wethouder meekrijgt bij het uitvoeren van zijn dagelijkse werk. Voor mij wordt daarom anno 2021 het begrip ‘volharding’ hoofdzakelijk ingekleurd door de vraag:
Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 28 oktober 2021.
Neem een jaarabonnement (€ 49,00). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!