Waar bent u naar op zoek?

‘Pasgelovigen wortelen slecht in bestaande gemeente’

07-05-2019

Gemeentestichten stond tien à vijftien jaar geleden ineens op de kerkelijke agenda. Jan Verkerk (54) had er niet zo veel mee.

De evangelist van pioniersplek De Brug in Huizen trekt nauw met de verschillende wijkgemeenten op. ‘Laat God Zijn werk doen.’ 

De Protestantse Kerk experimenteert sinds 2012 met vernieuwende vormen van kerk-zijn. Ook De Brug in Huizen, waar Jan Verkerk evangelist is, mag zich sinds 2014 een pioniersplek noemen. Toch verandert voor De Brug inhoudelijk weinig; de Ontmoetingsdiensten en de doordeweekse samenkomsten bestaan dan al een jaar. Wel krijgen Verkerk en zijn team nu begeleiding vanuit de Protestantse Kerk en de IZB.

‘De achterliggende gedachte van De Brug is dat zoekers en pasgelovigen op hun eigen tempo en niveau God en geloven kunnen beleven,’ licht Verkerk toe. ‘We ontmoeten mensen tijdens onze activiteiten en proberen zo een plek te bieden en een relatie op te bouwen. We eten met elkaar, gaan het gesprek aan. Het hoeft niet meteen over God te gaan, al is daarvoor wel ruimte.’

Lees de volledige tekst van het interview met Jan Verkerk in De Waarheidsvriend van donderdag 9 meil 2019, of download hier de gratis pdf van een deel van het interview. 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.