Waar bent u naar op zoek?

‘Geen maatje blijft blauwe plek’

24-04-2012

Bij beiden kwam het tot dusver niet tot een huwelijk. Arie van Bennekom (62) uit Gorinchem zegt er tevreden mee te zijn. Voor Anja de Jong (53) uit Bergambacht heeft het alleen zijn soms scherpe randen.

Dat hij alleengaand is, is voor Arie van Bennekom niet bepalend, zegt hij. De vutter groeide op in Boven-Hardinxveld, maar woont sinds eind jaren ’80 in Gorinchem. Hij heeft als museumassistent gewerkt bij museum Boymans van Beuningen in Rotterdam, als administrateur bij een reisbureau en in het bankwezen. Als enige uit het gezin van zes kinderen huwde Arie niet. Hij trok intensief met zijn moeder op, tot zij afgelopen november overleed.

Anja staat ‘nog wel’ voor een huwelijk open, maar ze realiseert zich dat dat een grote verandering zou betekenen. ‘Ik heb mijn leven opgebouwd, trouwen zou alles op zijn kop gooien.’ Lachend: ‘Ik hoop maar dat de liefde dan overweldigend is.’ De Bergambachtse komt uit een ‘groot en gezellig’ gezin; ze groeide met zes broers en twee zussen op een boerderij op. Na de mavo vond Anja een administratieve baan bij een houthandel, nu werkt ze alweer jaren op de administratie van een school voor speciaal onderwijs.