Waar bent u naar op zoek?

column

Agenda

02-01-2012

Na 365 dagen trouwe dienst schuif ik mijn oude agenda aan de kant.

Ik kon geen dag zonder hem maar nu is hij van de ene op de andere dag overbodig geworden. Compleet met ezelsoren en doorgestreepte afspraken. Een jaar van mijn leven.

 

Een nieuwe agenda ligt voor me. Nog helemaal leeg. Ik denk aan een grote glazen pot, aan keien, kiezelsteentjes, zand en water. Een bekend beeld voor timemanagement. Een beeld dat ik goed kan gebruiken bij het indelen van mijn kostbare tijd in 2012. Keien staan voor wat echt belangrijk is. Die moeten er dus eerst in. Dan blijft er genoeg ruimte over voor alles wat op mijn pad komt aan kiezelsteentjes, zand en water.

 

Het invullen van mijn nieuwe agenda dwingt me om te kijken naar wat prioriteit heeft. Wat ik echt belangrijk vind. Waarin wil ik tijd investeren? Allerlei keien gaan door mijn handen en vinden een plaats in de pot. Tijd om stil te zijn voor God. Tijd om te investeren in ons huwelijk. Tijd om er gewoon te zijn voor de kinderen. Tijd voor het werk in huis, de kinderclub, mijn werk. Tijd voor familie en vrienden. In een lege pot passen heel wat keien. In een lege agenda is genoeg ruimte voor alles wat echt belangrijk is.

 

Prioriteiten stellen valt nog niet mee. Een nieuw beeld komt me voor ogen. Een beeld van een vrouw. Zij had vast geen agenda en nog nooit gehoord van timemanagement. Een deugdzame vrouw, vol goedheid, wijsheid, kracht en glorie. Ze staat op als het nog nacht is, lacht de komende dag toe. Ze heeft een open hand voor de ellendige, wordt geprezen door haar kinderen, vertrouwd en geroemd door haar echtgenoot. Een vrouw die de HEERE vreest. Een vrouw met de juiste prioriteiten.

 

Keien en Spreuken 31. Twee dingen die me helpen goede invulling aan mijn nieuwe agenda te geven. 366 nieuwe dagen.

Nelleke Donk