Waar bent u naar op zoek?

Barneveldse pluimveehouders ervaren steun uit de kerk

21-08-2017

Wie Barneveld zegt, denkt aan kippen en eieren. Ook de pluimveehouders in het Gelderse dorp zijn door het eierschandaal (waarbij de giftige stof fipronil in eieren werd gevonden) getroffen, vertelt ds. S.J. Verheij uit Barneveld.

Velen van hen zijn trouwe kerkgangers. Op welke manier wordt er in de kerken aandacht gegeven aan de kippenboeren? 

Ds. S.J. Verheij, al tien jaar predikant van de hervormde gemeente te Barneveld, vertelt over zijn ervaringen. ‘Er is veel spanning op de bedrijven. De vragen ‘Ga ik het redden? Hoe kom ik hierdoor?’ dringen zich op. Men beseft hoe kwetsbaar men is,’ vertelt ds. Verheij. Niet alleen de pluimveehouders zelf, ook hun gezin staat onder spanning. 

Op bezoek

Op maandag 14 augustus sprak hij samen met collega’s en de scriba van de Protestantse Kerk, ds. R. de Reuver, met getroffen boeren en bracht een bezoek aan een bedrijf. ‘Er zijn enorme bedragen gemoeid met deze crisis en dat brengt grote psychologische druk met zich mee. Er is ook boosheid. Men vindt dat de overheid en de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, red.) steken hebben laten vallen. Maar men stelt zichzelf ook de vraag: zijn wij als pluimveehouders misschien te goed van vertrouwen geweest

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 24 augustus 2017.