Waar bent u naar op zoek?

Zending in zicht

Beeldenstorm

Ds. W. Stijf
Door: Ds. W. Stijf
Zending
02-11-2021

De beeldenstorm, is dat alleen iets uit een donkergrijs verleden? En missionair werk anno 2021, is dat het Evangelie delen vanaf een sinaasappelkistje? De vragen stellen is ze beantwoorden. Nee dus.

De beeldenstorm is nog volop actueel. En preken vanaf een sinaasappelkistje, dat werkt niet, denk ik. Toch moest ik laatst aan die vragen denken na een kringavond in het wijkcentrum in De Groote Wielen, de nieuwbouwwijk van Rosmalen waar ik als predikant-pionier werkzaam ben.

Iets over Jezus zeggen

Henk – laat ik hem zo noemen – was ook aanwezig. Bij het voorstelrondje zei hij er gelijk bij dat hij atheïst was. Je kunt het maar beter meteen duidelijk maken, dan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Hij had zijn stevige opinies en daar viel bij hem niet aan te tornen. Het beloofde een spannende avond te worden.

Op die avond kwam Zacheüs uit de Bijbel ter sprake. Als pionier ben ik erop gefocust om tijdens zo’n avond ook iets te zeggen over Jezus, Die gekomen is om zondaren zalig te maken. Dit is toch waarom je het doet? Om uit te delen van Jezus en Zijn genade, Die zondaren zalig maakt. Maar mijn poging ging volledig de mist in. Het kwam niet binnen. Een gesloten deur?

Het gesprek kantelde. De Geest kwam uit onverwachte hoek. Het gesprek ging ineens over je verloren voelen. En de Geest liet het licht schijnen op Jezus, Die gekomen is om het verlorene te zoeken. Een beeldenstorm voltrok zich in mij.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 4 november 2021.

Neem een jaarabonnement (€ 49,00). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. W. Stijf
Ds. W. Stijf

is predikant-pionier namens de IZB bij pioniersplek CRUX in Rosmalen.