Waar bent u naar op zoek?

Belijdenisgeschenken

31-03-2022

Op Palmzondag, met Pasen of later dit voorjaar zullen veel jongeren (en soms ook ouderen) openbare belijdenis van het geloof afleggen. De belijdeniscatechisatie stopt, maar leren en lezen over de Bijbel en het geloofsleven niet. Voor de invulling hiervan zijn veel goede boeken beschikbaar. Acht cadeautips.

Belijden.nu. Dr. A.J. Kunz, uitg. de Banier; 112 blz.; € 10,95.

Aan de hand van de Apostolische Geloofsbelijdenis staat dr. A.J. Kunz, docent aan Driestar Educatief, stil bij de kern van het christelijk geloof. De belijdenis van de eerste christenen kan helpen om vandaag in God te geloven en Jezus te volgen. Zoals de titel aangeeft, schreef hij Belijden.nu voor jongeren die nu leven, in de 21e eeuw. Elk hoofdstuk begint met een actuele vraag en eindigt met drie gespreksvragen, voor hoofd, hart en handen.

Waarom moest Jezus sterven? Vijftig antwoorden op een belangrijke vraag. John Piper, uitg. Geloofstoerusting; 176 blz.; € 9,95.

Vanuit de Bijbel geeft de Amerikaanse predikant John Piper vijftig antwoorden op de vraag: Waarom moest Jezus sterven? Hij heeft het niet over de schuldvraag, noemt niet vijftig oorzaken, maar vijftig bedoelingen. Zo geeft hij antwoord op een van belangrijkste vragen die je jezelf kunt stellen: Wat heeft God voor zondaren tot stand gebracht door Zijn Zoon op aarde te laten sterven?

De Heer is mijn Herder, maar hoe leidt Hij mij? Denken over Gods leiding in tijden van keuzestress (Artiosreeks). Dr. Kees van der Knijff, uitg. Groen; 155 blz.; € 13,99.

Dit boek biedt handvatten om op een gelovige manier om te gaan met het nemen van moeilijke beslissingen. Het helpt je een goede keuze te maken als je niet zeker weet wat God van je wil. Van der Knijff neemt hierbij de Bijbel en de gereformeerde traditie als uitgangspunt.

Bidden kun je leren. Praktische gids voor gebed. Anne van Olst, KokBoekencentrum Uitgevers; 160 blz.; € 14,99.

Ds. Van Olst geeft in deze gids antwoord op vragen als: ‘Wat is bidden?’ ‘Hoe begin je je gebed?’ ‘Hoe spreek je God aan?’ Zo helpt hij niet alleen beginners die een helpende hand kunnen gebruiken bij de eerste stappen op de weg van het gebed, maar ook meer ervaren bidders die zich willen bezinnen op hun gebeden.

Onrustig is ons hart. Aandachtig leven in een veeleisende wereld. Niek Tramper, uitg. Groen; 176 blz.; € 15,99.

De wereld waarin we leven, is veeleisender dan die van een halve eeuw geleden. Waar vind je nog rust als je je voortdurend moet meten met anderen? Hoe ontsnappen we aan de spiraal van consumeren en produceren? Ds. Tramper nodigt de lezer uit om gejaagdheid en perfectiedrang eerlijk onder ogen te zien en rust te zoeken voor de ziel, te oefenen in loslaten en in het volgen van Jezus.

Toegewijd leven. Frances Ridley Havergal, uitg. de Banier; 147 blz.; € 17,95.

Veel christenen worstelen met de vraag hoe ze een leven in toewijding aan God gestalte kunnen geven. De dichteres van het bekende lied ‘Neem mijn leven, laat het Heer, toegewijd zijn aan Uw eer’ schreef er daarom een boek over in de overtuiging dat een toegewijd leven zegen brengt voor jezelf en je omgeving.

Kort en krachtig over de eindtijd. Ron van der Spoel, KokBoekencentrum Uitgevers; 80 blz.; € 11,99.

Onder christenen leven verschillende gedachten over wat er gaat gebeuren bij de terugkeer van Jezus en hoe het leven op de nieuwe aarde zal zijn. Ds. Van der Spoel zet in twaalf korte hoofdstukken uiteen waar de periode tussen de hemelvaart en terugkeer van Jezus over gaat, in de hoop dat we met groot verlangen blijven uitkijken naar Zijn terugkeer.

Spreukendagboek. Gods wijsheid voor het leven. Tim Keller samen met Kathy Keller, uitg. Van Wijnen; 384 blz.; € 22,50.

Het boek Spreuken geeft inzicht in de belangrijkste kenmerken en het doel van een christelijk leven. In dit dagboek biedt Tim Keller elke dag een inspirerende les op basis van teksten uit Spreuken. Hij maakt duidelijk wat het betekent om een eerlijk en rechtvaardig leven te leiden. Eerder verscheen een Psalmendagboek van zijn hand.