Waar bent u naar op zoek?

Besmettelijke ziekten

30-03-2020

Hoe doorzien we als christen de tijd waarin wij leven? Onze blik is vertroebeld. In en door het Woord houdt de Heilige Geest ons een bril voor om de tijd waarin wij leven te verstaan. En dat verstaan blijft nog maar ten dele, stelt ds. J.J. ten Brinke.

Tot drie keer toe klinkt in Mattheüs 24:1-14 het woordje ‘einde’ (Grieks: telos

). Het einde komt (vs.14b), volharden tot het einde (vs.13a), het is nog niet het einde (vs.6b). Bij dat ‘nog niet’ hoort ook het teken van besmettelijke ziekten (vs.7).

Opvallend is dat de Heere Jezus Zijn leerlingen oproept om ‘niet verschrikt’ te worden. ‘Pas op!’, zo klinkt het tot twee keer toe waarschuwend (vs.4,6). Het is blijkbaar niet om het even hoe je de tekenen duidt en hoe je er innerlijk op reageert… 

Indringend appèl

Er is een lange aanloop naar het einde, en op de weg daarheen vinden allerlei gebeurtenissen plaats die te beschouwen zijn als tekenen van het naderende einde. Die tekenen zijn alleen voor het geloof te verstaan. Dat besmettelijke ziekten ons iets zeggen over de naderende wederkomst van Christus, is vanuit de woorden van Jezus overduidelijk.

 

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 2 april 2020, of download hier de gratis pdf. 

 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.