Waar bent u naar op zoek?

Bewogen met je buren

21-10-2020

Voor een christen is het belangrijk om op de hoogte te zijn van wat er speelt in je woonplaats. Wie die zaken in gebed brengt, merkt dat er bewogenheid komt voor de buurt, het dorp en de stad, stelt ds. Ron van der Spoel.

Het gebeurt tijdens een van mijn eerste Open Doorsreizen naar de vervolgde kerk. Ik geef een week les aan een grote groep pastors in een streng islamitisch land. Ze komen van heinde en ver en zijn heel blij om een paar dagen uit hun gespannen situatie weg te kunnen. We beginnen de week met een dag van gebed, waarbij de grote groep in kleinere groepjes uit elkaar gaat om met elkaar te bidden. Ik word gevraagd om de groepen langs te gaan om met en voor hen te bidden. Als ik hun vraag waar ik voor zal bidden, verwacht ik dat ze gebed vragen voor hun gezin, hun kerk of hun eigen moeizame situatie. Maar tot mijn verrassing zeggen ze: ‘Bid voor ons dorp, voor onze stad.’

Enorme bewogenheid

Dat gebeurt niet alleen bij die eerste groep. Ik bid op ieders verzoek de hele dag voor kleine dorpjes of grote steden. Na afloop van die gebedsdag ben ik diep geraakt door de enorme bewogenheid van deze vervolgde gelovigen: ze bidden hartstochtelijk voor het dorp of de stad waar ze wonen, ook al moeten hun dorpsgenoten niets van hen hebben. Terug in eigen land vraag ik me af wanneer ik zelf zowel thuis als op de preekstoel hartstochtelijk bid voor de plaats waar ik woon.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 22 oktober 2020, of download de gratis pdf.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.