Waar bent u naar op zoek?

Bij de Zoon thuis

12-05-2020

‘In het huis van Mijn Vader zijn veel woningen.’ Dit zijn bekende en geliefde woorden uit Johannes 14:2. Tijdens een rouwdienst kunnen ze klinken. Maar wat wordt hier bedoeld? vraagt ds. S.J. Verheij.

De Heere Jezus zit met de discipelen aan Zijn laatste paasmaaltijd op aarde. De sfeer is geladen. De tijd van Zijn verheerlijking is gekomen. Zojuist heeft Jezus gesproken over Zijn heengaan (Joh.13:33,36). Het raakt de discipelen diep. Het zorgt voor grote emotionele spanning. Ze hebben grote vragen. Hoe moeten zij verder zonder hun Meester? Hoe verder in een omgeving waar vijandschap tegen Jezus de boventoon voert?

De weg kan zwaar zijn, de beproeving hevig. Jezus gaat Zijn discipelen bemoedigen en aansporen voordat Zijn lijden aanbreekt. Jezus spreekt hen toe: blijf geloven in God en in Mij als de Zoon, de Gezondene van de Vader, wat er ook gebeurt. Want Hij en de Vader zijn één. Zijn lijdensweg is Gods weg. 

Plaats gereedmaken

Tot tweemaal toe lezen we dat Jezus heengaat om in het huis van Zijn Vader plaats gereed te maken. Hoe doet Hij dat? Gaat Hij eerst naar het huis van Zijn Vader om vervolgens plaats te maken? Nee, het begint hier op aarde.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 14 mei 2020.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.