Waar bent u naar op zoek?

Burgemeester in Staphorst

28-12-2015

Na 35 jaar actief geweest te zijn in allerlei functie in het onderwijs, ben ik op 7 september geïnstalleerd als burgemeester van Staphorst. Een bijzonder markeringspunt in mijn leven.

Met mijn vrouw en het hele gezin zijn we zeer hartelijk ontvangen in Staphorst. Het thema was daarbij: ‘Van meester tot burgemeester’. Vanaf die dag ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid. Dat is een van de wettelijke taken. Continu, 24/7, bereikbaar zijn voor de gemeenschap voelt als een zware verantwoordelijkheid. De telefoon is altijd aan, ’s nachts, tijdens visites en tijdens de kerkdienst. Voor wat te doen bij ongelukken en calamiteiten kun je cursussen volgen, oefeningen doen, maar opeens kan de ramp of crisis er zijn. Dat gewicht voel ik.

Tevens ben ik vanuit mijn functie voorzitter van de gemeenteraad en van het college van burgemeester en wethouders. In die rol komen allerlei vraagstukken en dossiers voorbij waarover je een mening moet vormen. De bewaking van al die processen vraagt veel aandacht. Daarnaast ben je in de rol van burgervader, boegbeeld, bestuurder en beslisser betrokken bij heel veel dat in de Staphorster gemeenschap leeft.

Het is merkbaar en tastbaar dat ik daar niet alleen voor sta. De gemeenschap van Staphorst kenmerkt zich door gemeenschapszin, ondernemerschap en omzien naar elkaar. Dat voelt en is warm.

Daarnaast weet ik me geroepen en gedragen door mijn Schepper en hemelse Vader. Naast mijn telefoon op het nachtkastje ligt dan ook mijn Bijbel.

T.C. Segers