Waar bent u naar op zoek?

Ruben en Jette van Tilburg keerden vroegtijdig naar Nederland terug

Burgeroorlog in Ethiopië

Jette van Tilburg
Door: Jette van Tilburg
Zending
01-01-2022

Toen ze eind maart in Ethiopië aankwamen om ontwikkelingswerk te doen, merkten Ruben en Jette van Tilburg er niets van dat er in het noorden van het land werd gevochten. Ruim een halfjaar later wonen ze weer in Nederland. Jette vertelt wat er in 2021 allemaal gebeurde.

Eind 2020 zouden wij allebei klaar zijn met onze bachelors. Ruben studeerde internationale ontwikkelingsstudies en ik rechtsgeleerdheid, met de track internationaal en Europees recht. We dachten erover na om eerst meer ervaring op te doen door een stage of via werk, voordat we aan onze master zouden beginnen. Ruben zag een vacature van Woord en Daad. Het was een functie als data-analist in een waterproject in Ethiopië. Normaliter werkt Woord en Daad alleen vanuit Nederland en met lokale partners, maar dit werk gebeurt in samenwerking met het Young Expert Program van de Nederlandse overheid. Ruben ging aan de slag voor twee waterprojecten. Zelf kon ik op vrijwillige basis helpen bij een ander project van Woord en Daad, een project dat kindslavernij bestrijdt.

Waarom aan dit werk voortijdig een einde kwam, is te lezen in De Waarheidsvriend van dinsdag 28 december 2021. Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Jette van Tilburg
Jette van Tilburg

werkte samen met haar man Ruben voor verschillende projecten van Woord en Daad in Ethiopië.