Waar bent u naar op zoek?

Carnaval en de dood

P.J. Vergunst
Door: P.J. Vergunst
Actualiteit
31-03-2022

Het lijkt of we het steeds vaker horen: een auto rijdt in op een groep mensen. Nu kan dit een gevolg zijn van het verliezen van de macht over het stuur, een situatie waarin er dan net veel publiek in de buurt is. Nogal eens is er echter sprake van opzet.

Uit het leven weg

In de Amerikaanse staat Wisconsin reed een auto in november in op een kerstoptocht, waarbij vijf doden en tientallen gewonden vielen. De bestuurder had een echtelijke ruzie achter de rug. Vijf jaar geleden reed een vrachtwagen tijdens de kerstmarkt in Berlijn op het publiek in: twaalf doden en 56 gewonden. In Nederland weten we van Koninginnedag 2009, toen Karst T. met zijn auto door de menigte reed, op weg naar de bus met de koninklijke familie. Acht mensen stierven. Tot slot, steeds vaker lees ik dat mensen in hun auto recht op de politie afrijden.

In de vroege zondagmorgen van 20 maart ging het opnieuw mis, nu in het Waalse dorpje Strépy-Bracquegnies, toen een auto inreed op een carnavalsgroep die een optocht voorbereidde. De politie onderzoekt of drank en drugs de oorzaak waren. Hoe aangrijpend kan het zijn: zo ineens uit het leven weg, om te verschijnen voor Christus. Om die reden is het dat Paulus mensen beweegt tot het geloof (2 Kor.5).

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 31 maart 2022. Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

P.J. Vergunst
P.J. Vergunst

is hoofdredacteur van De Waarheidsvriend.