Waar bent u naar op zoek?

Catechisatie in coronatijd

08-06-2021

Vanwege de lockdown kregen veel jongeren afgelopen winterseizoen online catechisatie. Wie erbij betrokken was, zal beamen dat dit een mooie noodoplossing was, maar dat we het liever nooit meer doen, schrijft Rick Schreurs.

De noodzakelijke ontmoeting ontbreekt. 

Jongeren vinden de coronacrisis vooral vervelend. De pandemie roept bij hen geen speciale vragen op. Dat bleek toen catechisanten aan het begin van dit seizoen een kennismakingspapiertje mochten invullen. Een van de dingen waarop ik een reactie vroeg, was: ‘Dit heeft corona met mij gedaan….’ 

Effect

Opvallend was dat er in de reacties vooral antwoorden kwamen die aangaven dat corona vervelend is. Door corona zijn lessen en colleges veelal digitaal gegaan, stortte het (fysieke) sociale leven in en moest je overal en altijd rekening houden met coronaregels. Het antwoord dat ik had verwacht, werd niet één keer ingevuld (in drie groepen), namelijk: ‘Wat wil God ons zeggen door het coronavirus?’ Die vraag zou iedereen moeten hebben, toch?

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 10 juni 2021, of download de gratis pdf.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.