Waar bent u naar op zoek?

Christen & werk: dagboek Bernice Andeweg

02-08-2014

Bernice Andeweg werkt als manager planning, service en organisatie bij Royal Jongbloed in Heerenveen. Wat is haar ervaring om dat anno 2014 als christen te doen?

Maandag
Maandag is letterlijk de opstartdag bij Royal Jongbloed. We praten elkaar bij over het weekend, en over wat er is blijven hangen uit de diverse preken aan oneliners of doordenkers, muziek of bemoediging. Ik vind het mooi om in een zo gevarieerd aanbod aan geloofsgenoten (van reformatorisch tot katholiek) te mogen werken.
Vandaag ben ik bezig met de financiën van de afgelopen periode. Als leidinggevende van diverse afdelingen kost dat de nodige tijd. Gewerkte uren, voor- en nacalculaties, afgeronde projecten. Mooi dat de derde druk van de HSV-Jongerenbijbel een feit is. Blij en trots dat we al enkele tienduizenden van deze bijbel verkochten sinds de introductie in oktober 2013. De HSV-Studiebijbel belooft ook iets heel moois te worden dit najaar.
We praten op de redactie over de Jeugdbijbel die is gearriveerd. Een prachtige uitvoering, in samenwerking met het NBG, waarin drie bekende kinderboekenauteurs de oude verhalen uit de Bijbel op hun eigen manier verwoorden.
Verder ren ik, zoals vaker deze week gebeurt, van afspraak naar vergadering naar het oplossen van een ziekmelding en alles waar een manager verder mee te maken krijgt.

Dinsdag
Vandaag overleg met een aantal mensen van een mbo over onze nieuwe lichting cio’s (collega’s in opleiding, zo’n 23 stuks). Het gaat om studenten die bij ons ‘in huis’ meelopen en werken. Verantwoordelijkheid voor onze omgeving, voor onze toekomstige medewerkers en een ideaal om studenten af te leveren die ook snappen hoe het werken werkt, brengen dat ik me als projectleider graag voor deze mensen inzet. Als dochter uit een onderwijzersgezin, en zelf afgestudeerd psycholoog/pedagoog ligt het voor de hand dat deze combinatie van onderwijs en onderneming op mijn lijf geschreven is.