Waar bent u naar op zoek?

Christen & werk: dagboek Margje Kooiker

30-06-2014

Margje Kooiker werkt bij Driestar Educatief in Gouda als docent pedagogiek, studieloopbaanbegeleider en docent-onderzoeker bij het Center of Expertise Persoonlijk Meesterschap (CEPM), een samenwerkingsverband van een zevental kleinere hogescholen.

Woensdag

De wekker gaat vroeg vandaag. Ik wil voor acht uur in Gouda zijn. Om half negen start de laatste keer intervisie met studenten van dit jaar. Ik heb er zin in. Het is een gemotiveerd groepje en ieder is bezig zich op een mooie manier te ontwikkelen – op naar persoonlijk meesterschap.
We starten met een (gesprek over een) bijbelgedeelte. ‘Wat heeft macht/zeggingskracht in jouw leven?’, koos ik als thema. Er ontstaat een diep gesprek, over leven van genade, over vertrouwen, over twijfel. Kostbaar moment wanneer een student vertelt dat hij gelooft dat hij een kind van God is, ook kwetsbaar wanneer een ander daardoor zichtbaar geraakt wordt omdat ze vooral twijfelt en op zoek is naar zekerheid. Het gesprek verdiept en het accent komt op Christus. We lezen Galaten 3 en zingen Psalm 27:3.

Op dit soort momenten voel ik me extra bevoorrecht dat dit bij mijn werk hoort. De twee uur vliegen voorbij en dan is het tijd om te werken aan een hoofdstuk van een boek met Good Practices in de opleiding. Een collega heeft een voorzet gedaan, ik werk eraan verder. Wanneer ik om twee uur afsluit, gebruikt zij het stuk op de vergadering van het CEPM om te bespreken met collega’s van andere hogescholen. Perfecte samenwerking.

Om drie uur heb ik een afspraak op het kantoor van Wycliffe om kennis te maken met een paar medewerkers. Binnenkort ga ik een paar maanden naar Ethiopië om ondersteuning te bieden bij het ontwikkelen van leesmethodes in drie Ethiopische talen. Thuisgekomen ga ik de laatste voorbereidingen voor de colleges van morgen treffen.