Waar bent u naar op zoek?

Christenen en drank

18-03-2020

Roken is slecht, dat weten we allemaal. Onder christenen wordt het steeds normaler om er principieel op tegen te zijn: zo ga je niet om met je lichaam, dat een tempel is van de Heilige Geest. Maar hoe staat het met alcohol? vraagt Esther Visser zich af.

Welke houding hebben we als christenen tegenover drinken?

Alcoholgebruik wordt door de Bijbel niet verboden. Sterker nog, op een aantal plaatsen wordt het drinken van wijn en sterkedrank positief geduid (zie Deut.14:26; Jes.25:6). In beide bijbelteksten gaat het om drinken bij een feestmaal en staat het in het kader van samen het goede genieten. Ook wordt rijke wijn verbonden met de belofte van het beloofde land (Jes.62:8). Jezus’ eerste wonder was het veranderen van water in wijn bij een bruiloftsfeest. Feest en alcohol, in de Bijbel worden ze in één adem genoemd.

Algemeen wordt in christelijke kringen aanvaard dat dronkenschap wel duidelijk in strijd is met het onderwijs van de Bijbel.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 19 maart 2020, of download hier de gratis pdf. 

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.