Waar bent u naar op zoek?

Dagboek Arnold Heij

03-03-2014

Arnold Heij is sinds 1996 registeraccountant. Elf jaar geleden werd hij partner van EY Accountants (voorheen Ernst & Young) in Rotterdam. Wat is zijn ervaring om dat anno 2014 als christen te zijn?

Maandag

Voor mijn werk ben ik veel bij cliënten, zowel in Nederland als in het buitenland. Als accountant controleer ik met een team collega’s jaarcijfers van veelal internationale cliënten. Bij die cijfers geven we een accountantsverklaring. Mijn werk bestaat voor 80 procent uit communiceren: gesprekken, vergaderingen, e-mail, telefoon. Als ik niet bij cliënten ben, ben ik meestal op kantoor aan de Boompjes in Rotterdam.
Vandaag ga ik naar Genève. Daar zit een deel van de boekhouding van een cliënt, en een team collega’s uit Zwitserland en Singapore. Zij controleren een divisie van deze cliënt. Om kwart voor vier opgestaan. Bij het ontbijt lees ik Psalm 16 en bid ik voor de dag. Op weg naar Schiphol bid ik verder in de auto. Bidden en danken tijdens reizen is wat mij betreft een nuttige bezigheid. Gisteren werd het avondmaal gevierd, dat is reden genoeg om te danken. Avondmaalsvieringen zijn rustplaatsen in een intensief bestaan. Ik vlieg met twee Nederlandse collega’s, ontmoet hen op Schiphol. De vlucht verloopt voorspoedig. Het werk vandaag bestaat uit gesprekken met collega-partners en managers. Waar staan we, hoe is de planning? Komende donderdag twee besprekingen, deze moeten goed worden voorbereid. In de loop van de avond is er tijd voor het avondeten. Heel kort gaat het over het belang van Genève en Calvijn in de Reformatie.