Waar bent u naar op zoek?

Dankzij een alerte ouderling

16-03-2021

Een paar dagen later bezoek ik meneer K. opnieuw. Zijn vrouw en een schoondochter zijn bij hem. Zijn toestand is kritiek. Hij is te zwak om nog te praten maar wel helder van geest, vertelt ds. J. Noltes.

Nadat ik een Schriftgedeelte heb gelezen, vraag ik of we samen zullen bidden. Meteen vouwt hij zijn handen. In ons gebed dragen we hem aan de Heere op en bidden of Hij hem in genade wil aanzien om Christus’ wil en of meneer K. mag heengaan in vrede. Groot is onze ontroering als we na het ‘amen’ zien dat hij onder het gebed de laatste adem heeft uitgeblazen. Wat mij daarbij persoonlijk erg raakt: hij is heengegaan met gevouwen handen!

Zaad strooien

Als ik afscheid neem, gebeurt iets wat ik nooit had kunnen denken: mevrouw K. nodigt mij persoonlijk uit om bij de uitvaart van haar man aanwezig te zijn en daar wat te zeggen. De aula is stampvol. De medewerkers van de overledene hebben vrijaf gekregen om het afscheid van hun directeur bij te wonen; merendeels mensen die geen enkele band (meer) met de kerk hebben.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 18 maart 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.