Waar bent u naar op zoek?

Kerstverhaal

De boreling

Els Florijn
Door: Els Florijn
22-12-2021

De mist wolkt door de straten als rook. Het jaar heeft zich naar een einde gehaast, nog maar iets meer dan een week en dan beginnen de feestdagen. Een krantenjongen hupt van de ene voet op de andere, zwaait met zijn kranten. ‘Uitbarsting van vulkaan! Wereldnieuws! Afzetting Argentijnse president! Koop een krant! Acht en een halve cent!’ Hij herhaalt de zinnen mechanisch, en als ik drie straten verder ben, hoor ik zijn hoge stem nog.

Het is koud en de mist zet zich vochtig vast op mijn gezicht. Ik ben op weg naar kantoor; vandaag is het mijn laatste werkdag. De afgelopen maand moest ik mijn keurige mantelpakje met het zijden bloesje verwisselen voor een vormeloze jurk en mijn dunne, vleeskleurige nylons zijn ingewisseld voor degelijke donkere kousen. De zwarte schoenen met hakjes en een bandje over mijn wreef pas ik niet meer; ik loop op platte, lompe schoenen. Mijn eerder gewatergolfde haar is nu strak achterover gekamd en vastgezet in een stevige knot. Alles aan mij ademt schandaal. Ik ben zwanger en ik ben niet getrouwd.

Hoe dit afloopt, lees je in de bundel ‘Buiten sneeuwt het’ van Uitgeverij Mozaïek of lees het in De Waarheidsvriend van donderdag 16 december 2021. Neem een jaarabonnement (€ 49,95). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Els Florijn
Els Florijn

is schrijfster.