Waar bent u naar op zoek?

De designerbaby

20-03-2019

Hoe kunnen we de mens verbeteren door onze genen aan te passen? Dat is de vraag waar heel wat wetenschappers zich mee bezighouden, schrijft Charlotte Ariese van het NPV.

Hiermee wordt het in de toekomst misschien wel mogelijk om bepaalde genetische ziekten te behandelen of zelfs te voorkomen. Een geweldige ontwikkeling of een bedreiging voor de beschermwaardigheid van het leven?

Stel dat bij een ernstige, erfelijk overdraagbare ziekte de mogelijkheid bestaat om genen te laten aanpassen om de ziekte te voorkomen. Of dat het mogelijk is om het DNA van een embryo genetisch aan te passen, zodat kinderen de ziekte niet zullen krijgen. Of dat je het DNA van een embryo genetisch kunt laten aanpassen, zodat het kind intelligenter of sportiever is. Zouden we dat willen? En zo nee, wat houdt ons dan tegen? Als we wisten dat, om bovenstaande scenario’s mogelijk te maken, eerst speciaal embryo’s gekweekt moeten worden om onderzoek op te verrichten en deze vervolgens weer worden vernietigd? Maakt dat voor ons verschil? Hoe kijken we eigenlijk aan tegen de beschermwaardigheid van het door God gegeven prille leven?

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 21 maart 2019, of download hier de gratis pdf.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.