Waar bent u naar op zoek?

De eerste bekeerlingen

Ds. C.W. Rentier
Door: Ds. C.W. Rentier
Zending
29-08-2023

Als er één schaap over de dam is… We weten hoe dit gezegde verdergaat: dan volgen er meer. In de wereld van de islam weet men dit ook en daarom worden afwijkende keuzes zo mogelijk meteen de kop in gedrukt.

Al vanaf het optreden van de profeet Mohammed is de regel dat de publieke erkenning van de islam een eerkwestie is die verdedigd moet worden, indien nodig met geweld. Een goddeloos leven is vaak geen probleem, maar je laten dopen wel. De islam claimt namelijk in de plaats te zijn gekomen van jodendom en christendom die zouden zijn afgedwaald. Wie christen wordt, raakt kennelijk het hart van islam.

Eerste generatie

Op onze Filippus-opleiding hebben we nogal wat studenten die tot de eerste generatie behoren van hun volk die tot geloof in Christus kwamen. Enkele Afghanen, een Marokkaan, twee Jemenieten, enkele Turken en een Somaliër. De druk op hen is op allerlei manieren hoog. In de eerste plaats is er de eigen familie. Als die je niet fysiek bedreigt, dan is er de emotionele druk. Je stelt hen teleur en brengt schande over de familie. In de oosterse cultuur is dat een van de meest vreselijke dingen die je kunt doen. De verleiding is groot om je geloof verborgen te houden en slechts met enkelen behoedzaam te delen.

Doorbraak

Een doorbraak onder een bevolkingsgroep ontstaat er vaak pas als er bekeerlingen zijn die zich niet schamen. Bekeerlingen die zich niet laten intimideren en met opgeheven hoofd vertellen dat het voor hen de grootste eer en vreugde is om volgeling van Christus te mogen zijn.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 31 augustus 2023. Neem een jaarabonnement (€ 52,50). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. C.W. Rentier
Ds. C.W. Rentier

is directeur van de stichting Evangelie & Moslims.