Waar bent u naar op zoek?

De Heilige Geest stelt Gods verlossingsdaden centraal

14-05-2018

Wie bent u en wat komt u doen? Dat zeggen we wel eens wanneer een onbekende opeens voor de deur staat. Met Pinksteren staat de Heilige Geest voor ons. Wie is Hij en wat komt Hij doen? vraagt ds. A.L. van Zwet.

De Heilige Geest laat weten wat de grote werken van God zijn. 

Wie Hij is? Hij is God op aarde. Wat Hij doet? Hij zorgt ervoor dat God op aarde Zijn plaats krijgt en dat het werk van Christus wordt uitgedeeld en toegepast in de verloren levens van mensen. De Heilige Geest laat zien en merken dat God bezig is Zijn schepping te verlossen.

Daarbij komt alles van Gods kant. De Vader en de Zoon zenden de Geest. Wie deze gezonden Geest ontvangt, gaat de grote daden van God kennen. De Heilige Geest is immers niet uit op vage onwetendheid maar op heldere kennis. 

Wat laat de Heilige Geest weten? Hij laat weten wat de grote werken van God zijn. In de kanttekeningen van de Statenvertaling staat: dat zijn de heerlijke daden van God, Die Hij gedaan heeft door Jezus Christus tot der mensen zaligheid. Dat is prachtig en machtig samengevat, compact tot in de kern.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 17 mei 2018.