Waar bent u naar op zoek?

De kerk in Frankrijk steunen met bezoek

19-06-2019

De vakantie staat weer voor de deur. Veel Nederlanders zullen hun zomervakantie in Frankrijk doorbrengen, schrijft Harriëtte Smit uit Frankrijk.

Voor christenen dé kans om hun vakantie te verrijken met een internationale ervaring door Franse geloofsbroeders en -zusters te bemoedigen met hun presentie in een van de kerkdiensten op zondagmorgen. 

Voor de bezoeker en zijn of haar gezin is het een leerzame ontmoeting om te zien dat er wereldwijd christenen zijn die samenkomen op zondag. En het geeft reden om dankbaar te zijn voor het vele christelijke jeugdwerk dat de kerk in Nederland nog rijk is, in vergelijking met de vaak kleine en vergrijsde Franse kerken, waar de jongerengroepen regelmatig maar uit één tot vijf jongeren bestaan. Aantallen zijn in het Koninkrijk van God gelukkig niet belangrijk, God bouwt z’n kerk wereldwijd: ‘Waar één of twee mensen samenkomen, daar ben Ik in hun midden.’

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 20 juni 2019, of download hier de gratis pdf.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.