Waar bent u naar op zoek?

De kloof tussen jongeren en ouderen

30-08-2017

Het is een grote zegen als ouders en kinderen de Heere oprecht liefhebben. Dat is echter niet vanzelfsprekend. Wat staat ons te doen als wegen scheiden en uiteengaan? vraagt ds. J. Belder.

Jongeren in 2017 leven in een wereld die meer dan ooit een opengebroken stad is. Ontwikkelingen voltrekken zich in razendsnel tempo. Informatiestromen storten zich als kolkende rivieren over ons uit.

Boekproduktie

Een vergelijking maken met gebeurtenissen van vijf eeuwen geleden is aantrekkelijk. Even daarvoor voltrok zich een revolutionaire gebeurtenis in de boekproduktie. Johannes Gutenberg in Mainz ontwikkelde een nieuwe techniek waardoor het drukproces aanmerkelijk vereenvoudigd en goedkoper werd. Na hem kwam Luther, die dankbaar gebruik maakte van dit nieuwe communicatiemiddel. Dankzij zijn grote uitdrukkingskracht, directheid en begrijpelijkheid wist hij met zijn herontdekking van het Evangelie velen te bereiken en te raken. Spoedig was hij de meest productieve auteur van zijn dagen.

Zijn schriftverstaan had diep ingrijpende gevolgen voor kerk en wereld.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 31 augustus 2017, of klik hier om het artikel gratis te downloaden.