Waar bent u naar op zoek?

Dr. A.J. Kunz als lector benoemd aan Driestar Educatief

22-06-2023

Het college van bestuur van Driestar Educatief heeft dr. A.J. (Bram) Kunz (53) aangesteld als lector praktijkgericht onderzoek naar de vorming van christelijke onderwijsprofessionals in de 21ste eeuw. Het nieuwe lectoraat zal nagaan wat nodig is om de christelijke leraar in deze tijd te vormen en toe te rusten om voor kinderen en jongeren een identificatiefiguur te zijn. Het wordt Kunz’ opdracht, naast zijn taak als docent, hieraan een bijdrage te leveren. In 2013 werd dr. Kunz benoemd tot docent Godsdienst aan Driestar Educatief, enkele maanden nadat hij promoveerde op een onderzoek naar artikel 2 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis in de context van de vroegreformatorische theologie.

Daarvoor diende hij als predikant de hervormde gemeenten van Hollandscheveld (Rehobôth), Groot-Ammers en Katwijk aan Zee.

Dr. Kunz dankt op Twitter voor het vertrouwen. ‘Prachtige kans’, schrijft hij, ‘om met Driestar hogeschool én werkveld onderzoek te doen naar de vorming beroepsidentiteit, om vanuit chr. traditie verbonden te zijn met school van morgen.’