Waar bent u naar op zoek?

Dr. C. van der Knijff bevestigd als predikant en uitgezonden naar Beirut

28-01-2021

Op zondag 17 januari werd in de Maranathakerk in Rotterdam-Zuid prop. dr. C. van der Knijff bevestigd als predikant. Vervolgens werd hij met zijn vrouw Esther en hun kinderen Hannah, Nathan en Timon uitgezonden naar Beirut (Libanon). Dr. P.J. Visser uit Rotterdam en ds. W.C. Polinder uit Putten (namens de GZB) leidden de dienst.

De schriftlezing was uit Jesaja 49:5-6 en Lukas 2:25-35 en het thema van de prediking was ‘Kijken met Gods ogen’. Zoals Simeon zich verdiepte in de Schriften en vandaaruit leefde in verwachting van Christus, zo hebben ook Kees en Esther zich verdiept in de Bijbel en is daaruit het verlangen voortgekomen om Gods liefde uit te dragen in Libanon. ‘Dat gaat niet zonder hindernissen. Het is geweldig om apart genomen te worden door God, maar het is ook gedoe. Maar een ding is zeker: Hij heeft het gezegd, en Hij staat ervoor in’, aldus dr. Visser.

Aan de handoplegging na de bevestiging namen deel dr. P.J. Visser, ds. J.A.W. Verhoeven uit Krimpen aan den IJssel en prof. dr. G. van den Brink uit Woerden. Dit gebeurde op afstand.

Vervolgens nam ds. W.C. Polinder de dienst over. Het gezin werd namens de GZB en de Maranathakerk in Rotterdam uitgezonden naar Beirut, waar dr. Van der Knijff zal gaan werken als docent theologie aan het Arab Baptist Theological Seminary en Esther als jeugdarts in het Howard Karagheusian Primary Healthcare Center.

Aan de daaropvolgende handoplegging namen deel ds. S.J. van der Vlies uit Rotterdam namens de eigen wijkgemeente, ouderling J. Boot namens de kerkenraad en ds. W.C. Polinder namens de GZB.

Daarna werd het gezin toegesproken door mr. Arie van der Poel (regiocoördinator Midden-Oosten van de GZB) en door Renate van Loon en Debora Kruithof namens het thuisfrontteam. Ten slotte bedankte dr. Kees van der Knijff de aanwezigen en degenen die online meeluisterden voor hun steun en gebeden.

De uitzending wordt mede ondersteund door de volgende deelgenotengemeenten: de hervormde gemeenten Alblasserdam (wijk 1), Almkerk, Ederveen, Groot- Ammers, Molenaarsgraaf, Sprang en Werkendam (wijk 2). Het gezin zou op 25 januari naar Beirut verhuizen, maar door de totale lockdown in Libanon is dit vertrek met minimaal enkele weken uitgesteld.