Waar bent u naar op zoek?

Dr. Kees van der Knijff pleit voor ontspannen omgaan met Gods leiding

15-09-2020

In zijn studietijd merkte de student theologie dat veel van zijn medestudenten rondliepen met de vraag: ‘Hoe leidt God mijn leven?’ Dr. Kees van der Knijff besloot om zich te gaan verdiepen in de theologische vragen die onder deze vraag liggen.

‘Wat is Gods plan met mijn leven?’ ‘Welke studie moet ik kiezen?’ ‘Moet ik op die baan solliciteren en hoe kom ik erachter of dat Gods wil is?’ Christenen worstelen met deze vragen. Er zijn genoeg boeken op de markt met praktische tips, maar volgens Van der Knijff gaan die voorbij aan de onderliggende theologische vragen: wie is God en hoe leidt Hij mij? Is er wel een plan voor mijn leven en loop ik het risico dat te missen als ik er niet genoeg naar zoek? 

Kernvraag omdraaien

Dr. Van der Knijff begon in 2013 met zijn onderzoek en promoveerde vorig jaar aan de PThU te Amsterdam op ‘Goddelijke leiding vanuit een gereformeerd perspectief’. De vragen naar Gods leiding leven breed en daarom is het goed dat de inhoud van het proefschrift is omgewerkt naar een toegankelijk boek met gespreksvragen, geschikt om op een kring te overdenken of voor persoonlijk gebruik: De Heer is mijn Herder, maar hoe leidt Hij mij? Denken over Gods leiding in tijden van keuzestress.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 17 september 2020, of download de gratis pdf.

Bestel een los nummer, of neem een abonnement op De Waarheidsvriend.