Waar bent u naar op zoek?

Dr. PJ. Verhagen bijzonder hoogleraar in Leuven

01-07-2021

Met ingang van 1 september wordt dr. P.J. Verhagen benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de faculteit theologie en religiewetenschappen van de KU Leuven, België. Zijn leeropdracht luidt: ‘Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid, met bijzondere aandacht voor psychiatrie en spiritualiteit’. Mede onder invloed van zorgvragers en hun naasten is er in psychiatrie en psychotherapie een verschuiving gaande: er is in de zorg weer meer oog voor de rol van levensbeschouwingen. Het doel van deze leerstoel is om wetenschappelijke kennis en klinische kunde op het gebied van levensbeschouwing, spiritualiteit en psychiatrie verder te ontwikkelen en uit te dragen.

Verhagen (1957) is als psychiater, groepspsychotherapeut en teamleider werkzaam bij GGz Centraal in Harderwijk. Hij is ook theoloog. Naast zijn klinische werk is hij vanaf het begin van zijn loopbaan betrokken bij het thema religie en psychiatrie in binnen- en buitenland.

Initiatiefnemer voor de leerstoel is het kenniscentrum voor levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid (KSGV) dat daartoe een samenwerking aanging met GGz Centraal te Amersfoort.