Waar bent u naar op zoek?

Ds. A.D. Goijert koninklijk onderscheiden

08-05-2017

Op woensdag 26 april werd ds. A.D. Goijert met een smoes naar het stadhuis van Nijkerk gelokt. Daar wachtte hem een grote verrassing, toen hij door kinderen, kleinkinderen, familieleden en vrienden en zijn echtgenote begroet werd.

Burgemeester mr. drs. G.D. Renkema deelde hem mee dat koning Willem-Alexander hem de onderscheiding toegekend had van lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ds. Goijert heeft zich voor, tijdens en na zijn predikantschap in Eemnes en Bunschoten op allerlei manieren als vrijwilliger ingezet. Als bestuurslid van Stichting Shaare Zedek was hij vanaf 1982 tot 1992 actief om voorlichting te geven over het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem. Van 1997 tot 2016 was hij lid van het hoofdbestuur van de Hervormde Mannenbond op gereformeerde grondslag. Jarenlang was hij eindredacteur van het blad De Hervormde Vaan. Vanaf 1999 is ds. Goijert bestuurslid en sinds 2013 voorzitter van de Stichting Steun Messias Belijdende Joden.

Daarnaast is hij sinds 2007 als vrijwilliger zeer actief om geld in te zamelen voor bijbels voor Rwanda. Deze bijbels worden gekocht in Kigali en door hem en anderen gebracht in verschillende gemeenten. De Heere gaf de gezondheid om het werk te doen.

Van harte feliciteren we ds. Goijert en zijn vrouw met de koninklijke onderscheiding. We wensen hem de kracht van de Heere toe om de huidige taken voort te zetten en daarnaast ook de leiding van de Heilige Geest om als emeritus iedere zondag het Woord van God met vreugde te verkondingen in verschillende gemeenten.

Ds. A. Jonker en ds. J.H. Lammers