Waar bent u naar op zoek?

Ds. D. Huurman overleden

09-09-2021

In de leeftijd van 65 jaar is na een periode van ziekzijn op 24 augustus ds. D. Huurman overleden. Dit bericht was vorige week te lezen onder de gemeenteberichten van hervormd Genderen.

In deze gemeente werd kand. Huurman in 1985 door ds. J. Vos uit Nijkerk tot predikant bevestigd, de predikant bij wie hij zijn leervicariaat deed. Hij deed intrede in Genderen met Johannes 7:37 en 38: ‘En op de laatste dag, zijnde de grote dag van het feest, stond Jezus en riep: Zo iemand dorst, die kome tot Mij en drinke. Die in Mij gelooft, gelijkerwijs de Schrift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn buik vloeien.’ In 1989 maakt hij de overstap naar de krijgsmacht en werd daar vlootpredikant, wat hij de rest van zijn werkzame leven is gebleven. De eerste jaren diende ds.

Huurman bij de onderzeedienst. In de loop van de jaren zwierf hij als de geestelijk verzorger ‘heel wat over de aarde. Ik voer naar Irak, naar ‘de West’ (Curaçao), naar Eritrea – op de Hr. Ms. Rotterdam, vertelde hij in 2007 in het Reformatorisch Dagblad. ‘En al die tijd heb ik me dominee gevoeld, geen maatschappelijk werker of psycholoog bijvoorbeeld. Ik zeg altijd: een psycholoog wil mensen toch een bepaalde kant op duwen. Wij luisteren zonder te oordelen.’

De afscheidsdienst van ds. Huurman is op 1 september in besloten kring gehouden.