Waar bent u naar op zoek?

Ds. F. Hoek gaat preekkring in zuidwesten van Nederland leiden

22-06-2023

Met dankbaarheid melden we hier dat ds. F. Hoek uit Schoonhoven bereid gevonden is de preekkring van de Gereformeerde Bond te gaan leiden die in het zuidwesten van ons land bijeenkomt. De kring richt zich op jonge dominees, zij die hun eerste gemeente dienen. Onder leiding van een mentor zijn zij samen bezig met de vragen van de verkondiging van het Woord. Dat kan betekenen het samen bespreken van de exegese, van de homiletiek, het beluisteren van een door een van de leden gehouden preek enzovoorts. In overleg tussen mentor en kringleden wordt een invulling aan deze preekgroepen gegeven. Ongeveer vier keer per jaar komt men samen.

Ds. Hoek is de opvolger van ds. A.W. van der Plas uit Waddinxveen, die negen jaar leiding aan de preekkring in het zuidwesten van ons land gaf. We danken ds. Van der Plas hartelijk voor zijn jarenlange toewijding en betrokkenheid op jongere collega’s.

De andere preekkringen vanwege de Gereformeerde Bond komen momenteel samen in Noordeloos (o.l.v. ds. L. Schaafsma), in Nieuwerkerk aan den IJssel (o.l.v. prof. dr. F.G. Immink), in Groningen (o.l.v. ds. H.C. Marchand), in Noord-Holland (o.l.v. ds. J.P. Ouwehand) en in Gelderland-Overijssel (o.l.v. ds. P.J. den Admirant).