Waar bent u naar op zoek?

Ds. G.H. Molenaar doet intrede in Genemuiden

21-01-2021

Op zondag 10 januari is ds. G.H. Molenaar bevestigd als predikant van de hervormde wijkgemeente 2 van Genemuiden. Hij was predikant in Doornspijk.

De bevestigingsdienst werd geleid door zijn vader, ds. P. Molenaar uit Barneveld. De tekst voor de preek was Johannes 1:29: ‘Zie het Lam van God, dat de zonde van de wereld wegneemt’. Thema voor de Woordverkondiging was ‘Het Lam van God!’ onderverdeeld in twee punten: (1) een profetische vingerwijzing en (2) van wereldwijde betekenis.

Ds. G.H. Molenaar deed ’s middags intrede met een preek over Efeze 6:19-20, met als kerntekst vers 19a: ‘Bid ook voor mij.’ De preek was onderverdeeld in een drietal punten, namelijk ‘een biddende gemeente’, ‘een vrijmoedige verkondiger’ en ‘geketende gezant’.

Na de dienst werd ds. Molenaar achtereenvolgens toegesproken door burgemeester E.J. Bilder namens de gemeente Zwartewaterland, ds. K. van de Kamp namens de classis Overijssel-Flevoland, ds. A.J. Droger namens de plaatselijk kerken, ds. W.G. Hulsman namens de algemene kerkenraad en ouderling A. Riezebos namens de kerkenraad. Een viertal broeders van de kerkenraad zong de nieuwe predikant Psalm 134:3 toe. Ten slotte sprak ds. Molenaar een dankwoord.

De hervormde wijkgemeente 2 van Genemuiden is 1,5 jaar vacant geweest na het vertrek van ds. J.A.C. Olie naar Delft.