Waar bent u naar op zoek?

Ds. H.L. Versluis neemt afscheid van Wageningen

09-12-2021

Ds. H.L Versluis heeft zondag 28 november in verband met emeritaat afscheid genomen van de hervormde wijkgemeente Johannes te Wageningen. Hij heeft in Wageningen zestien jaar gediend. De scheidende predikant bediende het Woord uit Efeze 3:1- 21. Ds. Versluis stond stil bij het thema ‘Wat overblijft is de liefde’. Hij hield de gemeente voor: ‘De gemeente is het huis van God, waarin Hij Zelf aan het bouwen is. Als je in eigen kracht blijft, ben je niets. Als je blijft in Zijn liefde, dan pas ben je sterk. Waak ervoor dat je als gemeente bouwt op dat fundament.’

Na de dienst werd het predikantsechtpaar toegesproken door mw. ds. E. Hoebe-de Waard namens het ministerie en door ouderling M. van Schaik namens de algemene kerkenraad. Ten slotte voerde de voorzitter van de wijkkerkenraad, ouderling F. van Holten, het woord namens de wijkkerkenraad en de gemeente. De gemeente zong het predikantsechtpaar lied 259 uit de bundel Weerklank toe, ‘Bevestig Heer, de werken van zijn handen’.

Ds. Versluis diende achtereenvolgens de hervormde gemeente te Kamperveen (1995), Ameide-Tienhoven (2000) en Wageningen (2005).