Waar bent u naar op zoek?

Ds. H. Russcher en drs. I.A. Kole nemen afscheid van HSV-bestuur

28-01-2020

Het woord van God op een betrouwbare en begrijpelijke manier toegankelijk maken is het belangrijkste doel van de stichting Herziening Statenvertaling (HSV), schrijft Meta van der Wind.

Bestuursleden ds. H. Russcher en drs. I.A. Kole hebben hieraan vanaf het eerste uur hun bijdrage geleverd. Kort na elkaar treden ze nu terug.

Ds. H. Russcher gaf eerder deze maand de voorzittershamer aan ds. W.J. Westland uit Hardinxveld-Giessendam, die tevens lid is van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond. Secretaris Kole neemt over enige tijd afscheid, als er een opvolger voor hem is gevonden. Het bestuur zet bewust in op verjonging.

De jeugd is een belangrijke, misschien wel de belangrijkste doelgroep van de stichting. ‘We zagen dat de Statenvertaling in hervormd-gereformeerde gemeenten bezig was haar plaats te verliezen,’ aldus de voorzitter. ‘Jongeren en ouderen gingen naar andere vertalingen grijpen. Door onze renovatie willen we dat de SV bruikbaar blijft in onze tijd.’

Lees de volledige tekst van dit interview in De Waarheidsvriend van donderdag 30 januari 2020, of download hier de gratis pdf van de eerste twee pagina’s.

Klik hier om een los nummer te bestellen, en hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.