Waar bent u naar op zoek?

Ds. ir. N.M. Tramper 70 jaar

29-06-2023

Ds. Nicolaas Marinus (Niek) Tramper werd op 4 juli 1953 in ’s-Gravenpolder geboren en hoopt komende week zijn zeventigste verjaardag te vieren. Hij heeft in Wageningen gestudeerd en werd leraar biologie. Daarnaast studeerde hij theologie in Utrecht. In 1981 werd hij stafmedewerker bij de Internationale Studentenbeweging (IFES) en in 1988 ging hij naar de Reformatorische Bijbelschool, later De Wittenberg in Zeist, eerst als staflid-docent, daarna als directeur.

In 1993 werd hij secretaris bij de GZB voor Europa en het Midden-Oosten. Hij werd toen als predikant voor buitengewone werkzaamheden bevestigd. Van 2003 tot eind 2010 was ds. Tramper gemeentepredikant in Vlaardingen. In 2011 werd hij algemeen secretaris van de Europese Evangelische Alliantie en in 2013 werd hij als predikant verbonden aan de International Evangelical Reformed Fellowship (IREF), uitgaande van de hervormde gemeente Delft. In deze periode was hij tien jaar bestuursvoorzitter van het Centrum voor Israëlstudies (CIS).

In 2019 ging hij met emeritaat. De afgelopen drie jaar werkte hij samen met zijn vrouw aan de opbouw van een (monastieke) leefgemeenschap in de Wittenberg. Naast andere publicaties verscheen van zijn hand het boek Onrustig is ons hart. Aandachtig leven in een veeleisende wereld. Ds. Tramper woont nu in Cothen.