Waar bent u naar op zoek?

Ds. J.A.W. Verhoeven benoemd tot voorzitter Gereformeerde Bond

L.P. de Wit
Door: L.P. de Wit
29-10-2020

Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond heeft ds. J.A.W. Verhoeven uit Krimpen aan den IJssel benoemd tot zijn voorzitter. Deze benoeming gaat op 1 januari 2021 in, als de huidige voorzitter, ds. A.J. Mensink, terugtreden zal. Ds. Verhoeven trad in 2011 tot het bestuur toe, waarvan hij in 2013 tweede voorzitter werd.

Ds. Verhoeven werd in 1959 in Nijkerk geboren. Hij is gehuwd en vader van vijf kinderen. In 1986 werd hij in de hervormde gemeente van Daarle bevestigd, waarna hij van 1991 tot 1995 namens de GZB de kerk van Guatemala diende. Daarna was hij predikant in Noorden, Oudewater, Leerdam en – sinds 2018 – Krimpen aan den IJssel.

Ds. Verhoeven was eerder bestuurslid van de GZB. In 2005 verscheen zijn boek Uitgezonden naar Nederland. De missionaire roeping van de christelijke gemeente, terwijl in januari van zijn hand Hoop en heiliging. Leven met Christus in de tussentijd zal verschijnen.

Ds. Verhoeven zal na zijn benoeming voor drie dagdelen vrijgesteld worden van zijn werk als gemeentepredikant. Het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond is dankbaar – ook naar de gemeente van Krimpen

aan den IJssel, die haar predikant voor drie dagdelen aan het bovenplaatselijke werk in de kerk afstaat – voor de wijze waarop in de aanstaande vacature kan worden voorzien.

Tweede voorzitter

Tegelijk maken we hier bekend dat in de vacature die ds. Verhoeven als tweede voorzitter achterlaat, ds. J.J. ten Brinke uit Oud-Beijerland benoemd is. Ds. Ten Brinke is 41 jaar, gehuwd en vader van zes kinderen. Sinds 2015 maakt hij deel uit van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond.

In 2009 werd hij bevestigd tot predikant van de hervormde wijkgemeente Het Anker te Bleiswijk. Daarna diende hij de gemeente van Stolwijk en – sinds 2018 – van Oud- Beijerland.

Samen met dr. A. de Muynck publiceerde hij in 2014 Verleende volmacht. Nieuwe gehoorzaamheid in gezin, school, kerk en samenleving, terwijl in 2018 Leven bij de Dag. Bijbelstudies uit Joël en Habakuk verscheen.

L.P. de Wit
L.P. de Wit