Waar bent u naar op zoek?

Ds. M.C. Stehouwer neemt afscheid van Wijngaarden

23-02-2023

Zondagochtend 19 februari heeft ds. M.C. Stehouwer afscheid genomen van de hervormde gemeente van Wijngaarden. Hij diende deze gemeente zeven jaar en zal DV op 5 maart intrede doen in Scherpenzeel. Hij preekte vanuit de woorden uit Johannes 14:1-17: Jezus is de Weg, de Waarheid en het Leven. Zonder Hem kunnen we niet leven! We moeten Hem volgen, want door een levende verbinding met Jezus Messias komen we veilig thuis, het gaat om Jezus. Jezus alleen! Ook gaf Jezus de heerlijke belofte dat Hij een andere Trooster zal sturen, want zonder de Trooster zullen we niet ver komen. Een Trooster die in ons zal zijn.

Tijdens de dienst was er een voorbeeld voor de kinderen. Als je nog nooit in Scherpenzeel geweest bent, en je wilt mij (ds. Stehouwer) opzoeken, dan heb je iemand nodig die je de weg wijst. Je vraagt de meester op school om een atlas of je moeder om de weg op te zoeken op de telefoon. Als je dan de goede weg weet, dan kun je ook op de goede plek aankomen. Als je de weg weet en je gaat met de navigatie op die weg, dan moet je luisteren naar wat de navigatie zegt. Als je dit niet doet, dan kom je nog niet aan op de juiste plek. Als we steeds beter luisteren naar Jezus, leren we Hem steeds beter kennen. Als we Hem kennen, kennen we ook de Vader.

Na de prediking werd ds. Stehouwer toegesproken door ouderling-scriba J.C. van Os en zong de gemeente de fam. Stehouwer toe met het lied ‘Zegen hen op de weg die zij gaan’ van Sela.