Waar bent u naar op zoek?

Ds. P. van Duijvenboden uitgezonden naar Irak

07-01-2021

Na een periode van quarantaine hoopt ds. P. van Duijvenboden uit Apeldoorn midden januari te worden uitgezonden als krijgsmachtpredikant naar het noorden van Irak. Hij zal onderdeel uitmaken van een eenheid die door middel van bewaking van belangrijke objecten moet zorgen voor rust en stabiliteit in dit zwaar getroffen land. Net als hier zal COVID-19 het werk er niet gemakkelijker op maken.

Tijdens deze uitzending zal hij allereerst aanwezig zijn als pastor om zo met een ‘horend hart’ (1 Kon.3:9) er te zijn voor de mannen en vrouwen. ‘Als ik zelf ruimte heb in mijn hart voor het verhaal van de ander, komt er ook ruimte voor diepe gesprekken en echte ontmoetingen. Iedere zondag zal ik daarnaast een dienst houden van Woord en gebed. Ik zal een bijbelkring starten en hoop dat er animo is om daarbij aan te sluiten’, aldus ds. Van Duijvenboden.

Binnen de eenheid maakt hij deel uit van het sociaal medisch team dat de commandant adviseert wanneer er zorgen zijn rondom aanwezige militairen. ‘De planning is dat we medio de tweede week van mei worden afgelost en na een periode van overdracht keren we dan terug naar huis. Hopelijk hoeven we dan niet meer in quarantaine, maar dat zal de tijd leren.’