Waar bent u naar op zoek?

Ds. S.J. van der Vlies en prop. J.M.J. Weststrate bevestigd in Rotterdam-Zuid

11-03-2021

Op zondag 7 maart werden ds. S.J. van der Vlies en prop. J.M.J. Weststrate in de hervormde Maranathakerk beiden bevestigd als predikant binnen de protestantse gemeente Rotterdam-Zuid. Aan het begin van de dienst sprak ouderling N. van Gelder de predikanten toe namens de beroepingscommissie. Vervolgens bevestigde ds. H.G.J. van Dolder van de Johanneskerk in Rotterdam ds. Van der Vlies als gemeentepredikant in de Maranathakerk, waar hij predikant is geworden naast dr. P.J. Visser. Zijn werk is met name gericht op pastoraat. Ds. Van Dolder legde ds. Van der Vlies de handen op en sprak beide predikanten toe namens de protestantse

Ds. Van der Vlies hield vervolgens zijn intredepreek over pastoraat naar aanleiding van Exodus 2 en 3. Eerst legde hij aan de kinderen uit dat hij als dominee een herder is van de gemeente, ook voor de kinderen. Ze mogen dus altijd contact opnemen als ze vragen hebben of behoefte aan een gesprek.

God is een God Die hoort, ziet en je kent. In het pastoraat moeten we ook beginnen met luisteren naar de ander. God beweegt naar mensen toe, Hij daalt neer om te redden; zo mogen we ook in het pastoraat naar elkaar toe bewegen. Mozes krijgt de opdracht van God om naar de Farao te gaan en God belooft dat Hij mee zal gaan. Zo vraagt God ook in het pastoraat alleen gehoorzaamheid aan de opdracht en geloof in de belofte.

Daarna bevestigde ds. Van der Vlies prop. Weststrate als predikant met een bijzondere opdracht binnen het missionaire werk van Licht op Zuid. Weststrate was daar al werkzaam als kerkelijk werker. De handoplegging werd gedaan door ds. Van Dolder namens de protestantse gemeente Rotterdam-Zuid, dr. Visser namens de wijkgemeente Maranathakerk, G.A. van Rhee namens Licht op Zuid, H.P. Boerman namens de IZB en ds. Van der Vlies namens de wijkgemeente Maranathakerk en Licht op Zuid. Na een zegenlied hield ds. Weststrate nog een toespraak over Licht op Zuid. Daarna sprak dr. Visser beide predikanten toe namens de wijkgemeente Maranathakerk. Ten slotte overhandigde Eline de Kok een welkomstgeschenk namens de kinderen van de gemeente aan ds. Van der Vlies en Peter Mudde namens de kinderen van Licht op Zuid aan ds. Weststrate.