Waar bent u naar op zoek?

Gods wapenrusting

Een beschermd hoofd

Ds. A. van Zetten
Door: Ds. A. van Zetten
29-06-2021

Vurige pijlen vliegen om de oren. Een manshoog schild biedt het lichaam bescherming. Om het hoofd te beschermen en veilig te kunnen kijken, is echter ook gezichtsbescherming nodig. God reikt een reddingshelm aan.

Zo wordt het hoofd beveiligd én blijft er een perspectief om te zien. Het is goed om te bedenken dat het Griekse woordje dat met zaligheid vertaald is, redding betekent. We ontvangen redding. Van God. Die redding houdt ons op de been.

Staande blijven in de strijd, volharden tot het einde. Hoe houd je het vol als christen? Door aan de zaligheid te denken die we hebben en krijgen. Kruis en open graf staan garant voor de overwinning. Zou je die zaligheid in willen leveren voor wie of wat ook maar ter wereld?

Goed om beide aspecten voor ogen te hebben: We hebben de zaligheid en we krijgen de zaligheid, we zijn gered en worden gered.

Je zalig weten

Een christen houdt het vol in het vaste geloof gered te zijn. Wat er ook gebeurt, wat er ook op ons afkomt, welke wending ons leven krijgt, hoe de wereld om ons heen ook verandert, dit staat vast: Ik ben gered. Door Christus, mijn Redder. Mij kan veel ontnomen worden, maar dit niet, want deze redding is mij aangereikt, van boven. Die ligt vast.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 1 juli 2021.

Ds. A. van Zetten
Ds. A. van Zetten

is predikant van de hervormde gemeente te Bennekom.