Waar bent u naar op zoek?

Een gelukkige Kerst

06-12-2011

Wat denkt u over de Christus? Bisschop Ryle stelt deze vraag op een confronterende manier in een preek over de tekst uit Mattheüs 22:42.

De periode voor Kerst – en in het bijzonder het kerstfeest zelf – is een tijd die alle christenen als een tijd van vieren en herdenken beschouwen. Sommigen zien deze periode vooral als een religieus hoogtepunt, anderen houden het voor een tijd van vakantie. Maar overal waar christenen te vinden zijn, wordt op de één of andere manier het kerstfeest gevierd. Maar wie van degenen die Kerst vieren, denkt na over het feit waaróm het kerstfeest gevierd wordt? Wie wijdt bij het plannen en organiseren van de kerstdagen een gedachte aan Hem, zonder Wie Kerst niet eens zou bestaan? Wie herinnert zich dat de Heere Jezus Christus de Oorzaak is van Kerst? Wie beseft dat het doel van het kerstfeest was om christenen te herinneren aan Christus’ geboorte en komst in deze wereld? Hoe is dat met u? Waar denkt u aan op Kerst?

Er wordt de komende weken veel aanspraak op uw tijd gemaakt. De vakantie is kort. U moet vrienden en familie bezoeken. Er is veel om over te praten. Maar toch, te midden van al deze haast en opwinding, geef ook wat tijd aan uw ziel. Er komt een jaar waarin Kerst zonder u wordt gevierd, dat uw plaats leeg blijft. Voordat die tijd er is, leg ik deze vraag voor u neer: wat denkt u over de Christus? En als ik deze vraag aan u stel, laat mij dan als een vriend een beroep op uw geweten doen.