Waar bent u naar op zoek?

Banner of Truth-voorgangersconferentie wakkert de vlam van liefde tot God aan

Een gooi naar de ziel

Ds. M. Krooneman
Door: Ds. M. Krooneman
Prediking
29-04-2024

‘Wat is de mens?’ Deze vraag uit Psalm 8 vormde dit jaar het thema van de Banner of Truth-voorgangersconferentie. Het hoeft niet te verwonderen dat voor dit thema is gekozen, want juist op dit gebied is er in onze tijd en maatschappij veel verwarring. Een impressie.

Al ruim zestig jaar vindt deze bijeenkomst in Engeland plaats, voorheen in Leicester en sinds een aantal jaren in Yarnfield. Een Urker collega maakte mij enthousiast om dit jaar, van 15 tot 18 april, voor het eerst mee te gaan naar Engeland. Een vaste groep Nederlandse collega’s uit verschillende kerkverbanden bezoekt elk jaar de conferentie. Voor de Urkers was het vervoer goed geregeld: een garagebedrijf stond gratis een busje af, ‘omdat het gaat om werk voor het Koninkrijk’. Geweldig! Zo stapten we maandagmorgen rond 4 uur in om de reis naar Engeland aan te vangen.

Menselijk lichaam

Over de vraag ‘wat is de mens?’ is er vandaag de dag veel verwarring. Los van God en Zijn Woord zoeken mensen naar een identiteit om vanuit te leven. ‘Waar het in het eerste millennium na Christus vooral draaide om de theologie (‘wie is God?’) en in het tweede om de soteriologie (‘hoe wordt een mens gered?’), daar gaat het tot nu toe in het derde millennium over de antropologie: ‘wat is de mens?’’, aldus Bill James, rector van London Seminary, in zijn lezing over het menselijk lichaam als ‘levend offer, heilig en voor God welbehaaglijk’ (Rom.12:1).

Dit artikel gratis verder lezen?
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en lees de volledige tekst van dit artikel.

"*" geeft vereiste velden aan

Ds. M. Krooneman
Ds. M. Krooneman

is predikant van de hervormde gemeente Noordhorn-Saaksum.