Waar bent u naar op zoek?

Een gure wind

04-05-2021

In 2016 verplichtte Nederland zich om de positie van mensen met een beperking te versterken. Sindsdien gebeurt het tegenovergestelde, constateert ds. P. Vernooij. Wanneer we de beperkte medemens voluit als naaste zien, kan ons niet ontgaan dat...

…er een gure wind door onze samenleving waait.

Dit kwam duidelijk naar voren toen ons land vorig jaar vanwege de coronacrisis in een intelligente lockdown ging. De eerste tijd was er, zelfs bij de persconferenties, geen aandacht voor mensen met een beperking. Eerst was de focus gericht op ziekenhuizen, daarna op verpleeghuizen en pas daarna op mensen met een beperking. Die laatste groep werd juist op een aangrijpende wijze geconfronteerd met de gevolgen van de beperkende maatregelen.

Saskia* (zie kader) vertelt over een vrouw, die in een huis voor mensen met een verstandelijke beperking woont. Ze raakte in paniek omdat haar schoonzus, die normaal gesproken elke woensdagmiddag met haar gaat wandelen, voor haar raam bleef staan. De schoonzus zwaaide en ging weer.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 6 mei 2021 of download de gratis pdf

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.