Waar bent u naar op zoek?

Verzameld werk van ds. L. Kievit is vol van schittering van het Woord en van Christus

Een theologische schatkamer

Ds. A.L. van Zwet
Door: Ds. A.L. van Zwet
24-08-2021

Voor degenen die hem niet persoonlijk hebben gekend, krijgt ds. L. Kievit een gezicht en gewicht door persoonlijke herinneringen en impressies in het prachtige en machtige boekwerk 'Op verhoogde toon'. Degenen die hem wel persoonlijk hebben gekend, zullen veel herkennen.

De inhoud omvat verzameld werk van ds. L. Kievit, verzameld door dr. ir. J. van der Graaf en ds. H. Westerhout. Op de voorkant staat een aansprekende foto met de kenmerkende twinkeling in de ogen. De twinkeling geeft al iets weer van de frisheid en de kracht waarmee ds. Kievit in de eerste plaats dienaar van het Woord is geweest.

Putten

Ds. Kievit was tweemaal predikant van de hervormde gemeente te Putten en als dienstdoend predikant hoor ik met regelmaat zijn naam noemen door de oudere generatie. De eerste keer kreeg hij te maken met de intense gevolgen van de razzia. Met prediking en pastoraat stond hij velen bij die verslagen en gebroken waren door het verlies van mannen en zonen.

Naast ds. G. Boer had ds. Kievit een eigen plek. In het boek wordt geschreven over hun verschillen maar ook over hun broederband en vriendschap. Het verhaal gaat dat als er iemand in Putten tot geestelijke ruimte in Christus was gekomen, dat ze samen op de fiets op bezoek gingen bij een broeder of zuster. Dat geeft aan waar het om ging. Het ging om de levende kennis van Jezus Christus. Dat loopt als een gouden draad door heel tot boek heen en geeft de verhoogde toon aan.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 26 augustus 2021.

Neem een jaarabonnement (€ 49,00). Als welkomstgeschenk ontvangt u De Waarheidsvriend twee maanden gratis. Of maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,-!

Ds. A.L. van Zwet
Ds. A.L. van Zwet

is predikant van de hervormde gemeente te Putten.